duminică, 13 iulie 2014

"Curve"

Acest articol contine cuvinte obscene, discutii despre sex si religie. Daca sunteti deranjat de asta, va invit sa va scoateti batul din cur.

Citeam bunaoara (adica azi) un articol pe reddit, al carui titlu era cam asa : "Teen girl sends topless pic to boyfriend. Classmates see it, bully her. School finds out about it, suspends her. Parents find out about it, ground her for a summer. Girl kills self. Media blames dangers of "sexting," not vicious shaming from classmates, school, and parents".

Bun, mai cititi asta inca o data, sa puteti digera toata treaba. O fata de vreo 14 ani i-a trimis prietenului o poza cu ea cu sanii goi. Pentru asta, pe parcursul unui an de zile, colegii au facut misto de ea, scoala a suspendat-o si parintii au tinut-o toata vara in casa fara telefon si internet. Dupa toata treaba asta, fata s-a sinucis.

Voi evita sa aduc in disctuie reactia mediei americane pentru ca media americana este cancerul civilizatiei si nu merita atentie. Eu unul detest feminismul deoarece mi se pare echivalent cu gay pride-ul sau cu mandria ca apartii unei anume rase. La fel cum nu poti sa fii mandru ca esti alb si heterosexual pentru ca ai fi considerat nazist, nu poti sa fii mandru ca esti barbat pentru ca asta inseamna automat ca esti un sot abuziv si betiv care se uita toata ziua la fotbal.
Nu pot insa sa nu remarc reactia inapoiata, aproape barbara, fanatica pe care o au oamenii la sexualitatea feminina.

Bai deci fata aia a fost abandonata de prieteni, autoritati si familie pentru ca ŞI-A ARĂTAT ŢĂŢELE. Voi realizati cum e asta? A fost facuta public de rusine si abandonata pentru ca i-a aratat prietenului o parte a corpului ei intr-o poza. Poate vi se pare absurd si izolat cand o zic asa, dar ganditi-va la viata de zi cu zi. Cum e o tipa cu decolteu adanc? Indecenta. Cum e o tipa care isi pune poze sexoase pe Facebook? Curva, obsedata de atentie. Cum e o tipa careia ii place sexul? Curva. Cum e o tipa care face sex cu mai multi barbati fara sa fie intr-o relatie? Curva. Bun, acum aplicati toate aceste caracteristici unui barbat (ma rog, fara decolteu). Va rezulta tertipului barbatului viril si potent, cu coaiele vesnic pline, de prieteni respectat, de dujmani invidiat. Observati discrepanta.

Invoc din nou postul cu discriminarea. Daca un ceva oarecare se aplica unei categorii de oameni, atunci acel ceva ar trebui sa se aplice tuturor categoriilor. In cazul de fata ma intreb totusi, de ce s-ar aplica un ceva oarecare in the first place?
Care e problema cu sexul? De ce e un tabu? Anumite versiuni are piramidei lui Maslow pun reproducerea pe aceeasi scala de importanta ca si hranitul si respiratul. E adevarat ca nu este vital supravietuirii individuale, dar face totusi parte din instinctele primare. Pe langa asta este placut, sanatos si, mai nou, sigur. Nu cred ca e nevoie sa enumar beneficiile sexului, e internetul plin de ele.
Si totusi, ceva nu se leaga. E rusinos sa vorbesti despre sex. Nu poti fi vazut facand gesturi cu tenta sexuala. Nu poti fi vazut facand sex. Daca faci sex intr-un loc unde poti fi vazut, esti pasibil de repercursiuni penale. Majoritatea covarsitoare a cuvintelor considerate "obscene" au legatura cu sexul sau cu organele genitale (celelalte au legatura cu excretia pentru ca omul nu vrea sa isi recunoassca statutul de animal care fute si se caca ca orice alt animal).

Eu ca de obicei sunt super productiv si util societatii vorbind despre probleme care nu se pot rezolva, dar cand nu pot rezolva o problema imi place macar sa-i gasesc originea, cauza.

Aversiunea pentru sex si sexualitate nu face parte din instinctele primare ale omului si, surprinzator, frica asta de sex nu a existat dintotdeauna si nu s-a manifestat in toate zonele lumii. Inainte ca lumea sa se "civilizeze", sexul era o chestie divina, unele civilizatii il considerau o arta, existau sarbatori inchinate lui si cand te gandesti ca este singura metoda prin care se poate creea viata, iti poti da seama de ce era asa. Mai tarziu au inceput sa apara ideea cum ca sexul nu e ok in afara casatoriei in unele societati, cum ar fi romanii si evreii, desi sexul continua sa nu fie ceva rusinos. In alte zone ale lumii, de exemplu India, Japonia, America si civilizatiile de la sud de Sahara, sexul continua sa aiba un loc important in societate, asta desigur pana cand au venit bunele puteri coloniale europene si le-au aratat barbarilor cum sta treaba cu pula si pizda de fapt.
Revenind putin, dupa ce Imperiul Roman a cazul in cur, a urmat foarte posibil singura perioada din istorie cand umanitatea a regresat, si anume Evul Mediu. In Europa, Evul Mediu a fost o perioada condusa de buna si miloasa Biserica, care amintea oamenilor cum Iisus ne zicea cat de putin valoreaza cele lumesti in timp ce construia catedrala de 144.5 metri inaltime din Koln, le arata ereticilor adevarata cale a Domnului arzandu-i pe rug, ii convingea pe necredinciosi de existenta Lui rupandu-le membrele si veneau cu metode foarte eficiente de depistare a vrajitoarelor : bagi vrajitoarea in apa, daca se ineaca nu e vrajitoare, daca nu se inceaca e vrajitoare si o arzi pe rug. Tot pe vremea aia a ajuns civilizatia europeana, manata de buna Biserica, la concluzia ca femeile sunt diavolul. Zicea pe atunci buna Biserica (si partial inca zice) ca sexul este ceva inerent pacatos si ca castitatea este o virtute, ca trebuie sa nu existe mai mult contact fizic intre soti decat e nevoie si ca sexul nu trebuie privit ca fiind ceva placut. Tot cam pe atunci a aparut o regula de un misoginism absurd care, in mod halucinant, se aplica si in zilele noastre, si anume ca femeile nu au voie sa intre in biserica cand sunt la ciclu.

Acum fictionalul cititor Ionel va zice "Oh tu, Capitane Mediocritate, satanist nemernic si necredincios, astea sunt vremuri de mult apuse, nu se mai face asa ceva!". Da, asa e, acum exista niste drepturi fundamentale ale omului. Dar femeia tot curva e daca se imbraca cumva. E tot rusinos sa mentionezi concepte precum "masturbare", "felatie", astea deja sunt vulgaritati injositoare. Chiar daca zici ca nu esti homofob, tot ti se face scarba cand vezi doi barbati sarutandu-se pe strada. Inainte nu era cazul de asa ceva. Ne ghidam orbeste dupa norme morale obtuze aparute in vremuri imgrozitoare cu sute de ani in urma si nu ne gandim ca poate ar fi cazul sa le abolim impreuna cu celelte atrocitati comise de exact aceeasi oameni care au venit cu normele astea.

Dar tipic noua oamenilor, nu ne gandim niciodata de ce. De ce ne cacam atat pe noi pentru niste chestii complet naturale. De ce a trebuit societatea sa aduca o fata la sinucidere pentru ca si-a expus tatele.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu